Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pivo z Dobrušky lidem chutná. Výroba stoupne o tisíce hektolitrů

Staročeský pivovárek v Dobrušce zvyšuje výrobu. V budoucnu by v něm majitel chtěl vařit až deset tisíc hektolitrů ročně. Dvanáctistupňový Rampušák dokonce nedávno zvítězil mezi světlými pivy v prestižní soutěži Zlatý pohár Pivex - pivo 2012.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

poldis

Rampušák...

...oléééééééééé...!!!  R^ V [>-]

0/0
14.3.2012 17:48

David a Goliáš

Klasické vaření piva?

Nepatří ke klasickému postupu výroby piva více než nerezové CK tanky ležácké kádě?

0/0
14.3.2012 11:30

dhumah

Re: Klasické vaření piva?

ano patří, ale neznamená to, že nelze uvařit poctivé, dobré a chutné pivo, jde jen o to dodržet zásady např. že CKT nezneužívají, takže nebudou kvasit při vyšší teplotě pro zrychlení procesu, na vyšší stupňovitost, potom ředit vodou a uměle dosycovat, navíc mohou CKT užít jen pro hlavní kvašení a ne pro celý proces..atp

0/0
14.3.2012 13:13

Výron inteligence

Rampušák, Medlešice, Svijany

R^ Vždycky se ožeru jak prase.

To se mi v hospodě s Gambáčem nikdy nepovede, protože dám maximálně 2. :-)

0/0
14.3.2012 11:11

Ruler

Re: Rampušák, Medlešice, Svijany

do takové hospody pokud možno ani nepáchnu, leč není důvod....

0/0
14.3.2012 11:20

markimakul

Re: Rampušák, Medlešice, Svijany

Kácov;-D

0/0
14.3.2012 12:55

Hairy_ass

Re: Rampušák, Medlešice, Svijany

Kácov to je vždycky předem prohraný boj, a většinou konečná na naší další cyklo výpravou po Posázaví. Inu, dát si tak dobré nefiltrované pivo a ještě k tomu za tak krásnou cenu, tomu prostě nelze odolat. ;-D;-D

0/0
16.3.2012 8:31

dinid

Jen tak dál,

ať se malé pivovary snaží, opravdu dobrých piv v ČR až tolik není... A chemické továrny na velkovýrobu pivních europatoků si můžou se svým ,,pivem" provádět výplach anusu...!

+2/0
14.3.2012 10:30





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.