- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dělat farmářské trhy jednou za měsíc je k ničemu. V Hradci by měla být stálá tržnice s každodenním prodejem. Jen to může farmářům pomoci prodat jejich produkty a konkurovat supermarketům.
Jsme na tom hůř jak v Rumunsku, kde jsou farmářské trhy organizovány po celý rok, protože mají i část zastřešenou a zateplenou. Bohužel u nás tomu tak není, díky vládám ODS jsme zaspali dvacet let. Také, aby farmářské trhy pomáhali místním farmářům, nelze prodávat jen přes léto, protože co pak má dělat s farmářským kuřátkem, s farmářským vajíčkem, sýrem, zelím? Mnohé farmářské produkty se naopak sklízí či vyrábí třeba v období zimních měsíců, proč v této době nemůže svoji produkci nabídnou? Třeba farmářské marmelády, kapustu, celer, pokud nemrzne, mohlo by se prodávat celoročně. I v Arménii jsou trhy zastřešené, takže i tam jsem se setkával s prodejem po celý rok. Inu jsme sto let za opicemi! A pojízdné prodejny masa a uzenin by také měli mít možnost se sjet na určité místo v určitý čas (v době konání farmářského trhu), tak jak jsem to běžně viděl v Bavorsku či Lužici, proč by se toto nemohlo konat také celoročně?
Farmářský trhy jsou fajn, ale měli by tam být hlavně místní prodejci.
Samozřejmě, jinak to není farmářský, ale komerční trh.