Diskuze

Firma vyrábí zdravější hořické trubičky, sdružení ji za to vyloučilo

Sdružení výrobců hořických trubiček vyloučilo ze svých řad největší z firem, Pravé hořické trubičky z Miletína. Spor vedou o složení náplně tradiční pochoutky. Podle sdružení sice všichni usilují o používání zdravějších tuků, ale miletínská firma s nimi začala bez požehnání úřadů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Bohužel hořické trubičky nekupuju, i když jsem to párkrát zkoušel, a to zdůvodu naprosto nepoživatelných náplní.

Nevím jak dělali náplně za první republiky, ale základ by měl být mléčný tuk a ne rostliný.

0 0
možnosti
JB

J49i21ř38í 25B11a38u79e29r

30. 1. 2014 14:04

Kdyby ty různé blafy byly jen v těch trubičkách ale vždyť ani nevíme co žerem.

0 0
možnosti
DP

D58a86d21a14k 59P21e71t42r

30. 1. 2014 4:00

Miletínští výrobci, taková skvělá reklama a zadarmo.

5 0
možnosti
JK

;-D A ještě jí k ní pomohou konkurenti.

2 0
možnosti
PN

Horicka trubička naplněna rostlinným eklhaftem. To je dobře, že je vyloučili.

1 3
možnosti
PM

" Nechceš vyrábět ze stejných blafů jako my ? Tak mazej " ;-D

9 0
možnosti
MK

Kazí jim špatné jméno, tak je vyloučili:-/;-)

0 0
možnosti
MP

nám chutnají Petráčkovy, skoro vždy když jedu kolem tak se pro krabici stavím

0 0
možnosti
KD

Ta poslední věta v článku vypovídá za vše. Prostě mají nejlepší výrobky a ostatní to nemohou přenést přes srdce. Tak co, prostě tě vyloučíme ze sdružení zaječí tlapky, přeci nám nebudeš kazit naše chutné a zdravé zboží. Bláááá

10 0
možnosti
IF

I66g40o43r 62F73o18s

29. 1. 2014 16:46

Vyloučeni ze sdružení, to jako že je nebudou zvát na večírky nebo soutěže v pojídání sladkostí ?

K čemu je dobré být sdružován kromě toho že by si tom domlouvali kartelově ceny za jaké to budou prodávat ?

5 0
možnosti
JB

J60i31ř21í 61B47a43u47e35r

29. 1. 2014 16:28

Před šesti lety jsem měl infarkt a když jsem se pak pochlubil svému praktickému lékaři a kardiologovi že jsem změnil jídelníček a nyní používám máslo Flora tak mi řekli že obyčejné máslo nebo vepřové sádlo je o hodně zdravější.

10 0
možnosti
OH

Asi nejzajímavější by bylo, kdyby všichni přiznali barvu a řekli, jaká byla skutečná původní receptura.

Velmi pochybuji, že naši předkové užívali nějaké ztužené tuky, či "přírodně identická aromata či chuti".

Takže podle originálu nejde ani jeden z nich podlé skutečně původní receptury. V době, kdy původní receptury vznikly, mohli užít jen co bylo skutečně na trhu - vejce, mouka, tuky jako lisované rostlinné, sádlo a máslo.

Takže mazadla na výtahy a podobné dárečky v tom jistě těžko byly.

A pro pochybovače bych dodal, že moje kamarádka dělá (ne na kšeft) oplatky a trubičky a vím, jaká je receptura (přesnou neprozradím, "nésu sviňa") ale na oplatkovo/trubičkovou hmotu je to dobré mléčko, nejlépe z farmy, neodstředěné, či z plechové krávy, dobrá mouka, vajíčka, sůl a nějaké koření dle žádané výstupní chuti.

Ale přál bych vám koštnout ty brynzové, sýrové, pikantní, ale i ty sladké medové, kakaové, plněné ... Sakra, zas slintám. Ale jsem jedním z privilegovaných, co ví, jak skutečná, nešizená trubička či tenká oplatka chutná. Mimochodem žádná sranda, už jen ten strojek musíte sehnat ze Slovenska (nevím jak dnes, ale před třemi lety určitě).

17 0
možnosti
PM

Souhlas, klasicky tuk nahradíme levnějším ztuzenym sajrajtem a ještě budeme tvrdit, ze jsou kvalitnější a zdravější :) a marketing nas uz o tom přesvědčí

1 0
možnosti