náhledy
Sladké i slané pokrmy v nejrůznějších podobách a variacích. Takový byl festival Gastro Hradec, který ve čtvrtek obsadil hradecký Aldis. Tisíce lidí si nenechaly ujít soutěžní výstavu kuchařů, cukrářů a carving kategorií. Lákavé byly nejen soutěžní výstavy, ale také souboje v přípravě sushi, krájení zelí nebo soutěž o nejlepší koprovou omáčku.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
Dort z plodů moře s Poseidonem na špici nebyl dílem dravých mladíků, ale kuchařů z ostřílené „staré gardy“.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
Své umění ukázala i „stará garda“. Její Poseidonův dort byl pokrytý chobotnicemi, krevetami i ústřicemi.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
Jako ve všech oborech, i mezi kuchaři rozhodují o nejlepších detaily.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
Profesionálové ukázali, že i talíř se dá pojmout jako malířské plátno.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
Jednohubky na sladko i na slano. V kurzu jsou kontrastní barvy.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
Soutěžní exponáty hodnotila přísná komise složená z profesionálních kuchařů. Důležité byly barvy i aranže.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
K vidění byly v Aldisu desítky dortů, zákusků i stolních aranží.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
Návštěvníci mohli na vlastní oči vidět, jak vznikají umělecká díla z dýní a melounů.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
Inspiraci hledaly na přehlídce také desítky studentů hotelových škol.
Autor: Martin Veselý, MAFRA
Festival dobrého jídla od nejlepších kuchařů a cukrářů Gastro Hradec přilákal do hradeckého Aldisu tisíce lidí.
Autor: Martin Veselý, MAFRA