Vedle hřiště stavbaři za poslední rok vybudovali část relaxačního centra zahrnujícího sportovní zázemí, rozsáhlou restauraci s panoramatickým výhledem, specialitami za lidové ceny i kongresovými místnostmi a hotelem.
"Tato restaurace je první golfovou, kde lidé nesedí zavření, ale mají výhled do přírody," vyzdvihl Pavel Hloušek, prezident Park Golf Clubu v Hradci Králové. Celá akce stála 60 milionů korun a z části ji pokryly peníze z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Například kuchyň designoval Ivan Vodochodský, který také vybíral pět kuchařů. Ti absolvovali stáž u Zdeňka Pohlreicha.
"Bylo naším snem mít krásné centrum a golf přiblížit veřejnosti. Je to úžasný způsob relaxace, který spojuje rodiny a přátele," říká Hloušek, jehož klub má nyní tisíc členů.
Otevřením nových jamek i relaxačního centra chce přivábit stovky dalších zákazníků. Klub by měl v nových podmínkách vychovávat mládež, která už získává tituly. "Do dvanácti let u nás mají členství zdarma," dodává.
V budoucnosti se chce Hloušek zaměřit hlavně na běžné lidi. "Když to porovnáte s tenisem či lyžováním, náklady na golf jsou třetinové. Golf už není sportem pro bohaté," míní.
Hřiště navrhl bývalý profesionál David Carter
Hřiště mu pomáhal navrhovat golfový profesionál David Carter z Anglie, který se podílel na architektuře pěti nových jamek a zvlášť se vyřádil na té poslední, kterou lemuje vodní příkop.
"Studoval jsem díky tomu i uznávaného hráče Jacka Nicklause, který říkal, ať se navrhují šesti až dvanáctijamková hřiště, protože lidé na celá nemají čas. Chtěl jsem ho mít i delší, ale David Carter mi dal radu, že je dobré, když lidé budou mít do dvou hodin odehráno," říká, "lidé se musí cítit dobře. Proto jsme chtěli, aby hřiště zvládl začátečník i profesionál."
Areál doplňuje ještě hřiště na disk golf, v němž se freesbee diskem hází na koše, a petanque.