- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Viník nehody je řidič autobusu.
Zrovna dostal dobrou SMS a bylo třeba urychleně odpovědět zda příjde či nikoliv.
Zas plna huba zvastu o bezpecne vzdalenosti, ten autobus za nim mohl jet desitky metru, ale kdyz podobny nemehlo zastavi na takove silnici - rovna, siroka, kde se lita bezne 100 km/h a vice, tak se to fakt nezda a auto mate pred cumakem ani nestacite rici svec.
To me vdzycky bavi tady ti ridici teoretici a v praxi je to to nejhorsi co clovek muze na silnici potkat.
Vzdycky v podobne situaci poustet ctyrky, bohuzel to dela jen mala cast vyjezdenych ridicu, ostanti cumi jak puci.
Nečekané brzdění = zapnu výstražné blikačky! ... pak teprve mohu (snad) brzdit.
I tak je to někdy "o hubu" (ze strany řidiče vozidla vzadu), ne vždy je dostatečně pozorný, aby si blikaček včas všimnul... Proto brzdím na etapy (pokud to jde) a všímám si jeho reakcí...
Stejně jsem si už kolikrát říkal, že pro takové situace by se hodilo spíš nějaké silné stroboskopické světlo (MODRÉ?, možná ZELENÉ?), muselo by být asi umístěno někde u zadního okna pod stropem a směřovat rovně dozadu...
zajímavé, kolik je tu dodržovačů bezpečné vzdálenosti, přitom na dálnici tak nejede nikdo Prosím neseďte v hospodě a vyražte na silnice.
To bude nějaká novinářská kachna, ne?
Zajímalo by mě co by se stalo řidiči kdyby ty kachny přejel
Dost možná se jim stačilo vyhnout, ta silnice je široká.
Pan řidič je asi magor. Je třeba sledovat auto za sebou spíše než kachny před sebou. Když chci brzdit nečekaně tak můj první pohled míří do zrcátka.
To už nikdy neudělám. Takovej pocit když vidíš, že se na tebe valí auto nikomu nepřeju.
Chudák autobusák
Na rovné silnici také neočekávám, že auto přede mnou najednou dupne na brzdu
Stačí dodržovat bezpečnou vzdálenost od vozidla jedoucího vpředu ... to se ovšem kvůli pospíchání nedělá ...
A delal nekdo dechovou zkousku kachnam??
Kachnám se dechová zkouška provádí ohřátím v troubě. Alkohol by se při překročení teploty 78,3 °C měl začít odpařovat, takže než to začne vonět po pečínce, mělo by to vonět lihem.