- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Žiji v zahraničí a mám pocit, že se v Česku význam a důležitost české kuchyně naprosto přeceňuje.
Zažil jsem v našem okolí několik pokusů otevřít a provozovat "Českou kuchyni" a většinou ztroskotaly.
V České kuchyni jsou snad jedinečné pouze knedlíky a svíčková omáčka. Vše ostatní znají evropské kuchyně také a lépe.
A ruku na srdce - kdo jednou ochutnal bavorské knedlíky (knödl) - tomu už nikdy český knedlík chutnat nebude.
Ale Češí jí nezdravě jak se stále píše všude tak by se měli soustředit na zdravá jídla a ne českou kuchyni jako svíčková a jiné.
Hradecký kuchař se snaží propagovat českou kuchyni
A pak se prezentoval, cituji: "zapečený prstýnek z dýně s parmazánem a s pěnou z česneku nebo chobotnicovou huspeninu s šafránem a s citrónovým kaviárem.
Chcete říct, že v rybníku neulovíte chobotnici?