Gastrofestival se koná na náplavce Labe Eliščina nábřeží a na náměstí Osvoboditelů v Hradci Králové a jen stěží se tady bude vařit koprovka nebo smažit řízky. Zato cizokrajné kuchyně se vyřádí.
Nejen nepálské a marocké - připravovat se zde budou dobroty maďarské, ukrajinské, italské, mexické i řecké. Připravuje se ochutnávka nizozemských sýrů, ručně zpracované čokolády, neapolské pizzy i neopakovatelných hovězích burgerů od Mlsného Budhy.
K dostání bude i v Evropě podpultové zboží, které však frčí v Africe i Asii. Experti sice předpovídají, že hmyzí kuchyně zde pevně zakoření do 20 let, avšak v Hradci můžete cvrčky, mravence a šváby ochutnat už v sobotu.
Připraví je brněnský šéfkuchař a specialista na hmyzí kuchyni Milan Václavík, který tvrdí, že hmyz v sobě skrývá variace chutí, ale jeho hlavní předností je vysoký obsah kvalitních bílkovin a nenasycených mastných kyselin.
Rovněž doprovodný program bude stát zato. Dorazí skupina Ukulele Troublemakers, jež je světovou raritou. Členové kapely se snaží dokázat, že na ukulele je možné zahrát naprosto cokoliv a v repertoáru proto mají i hity AC/DC, Rammstein i Beatles.