Kulinářská akce Gastro Hradec 2014 v královéhradeckém kongresovém centru Aldis.

Kulinářská akce Gastro Hradec 2014 v královéhradeckém kongresovém centru Aldis. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Kulinářská show Gastro Hradec láká na koprovku, obří dezerty i sushi

  • 0
Kulinářská akce roku se blíží. Jubilejní 20. ročník jedné z největších gastronomických událostí v Česku, Gastro Hradec, se letos koná ve čtvrtek 9. dubna. V hradeckém kongresovém centru Aldis se opět bude soutěžit v celé řadě dovedností v oboru kuchař a cukrář nebo ve speciálních kategoriích, jako je třeba příprava sushi anebo carving, tedy vyřezávání.

Chybět nebudou obří dorty, čokoládové sochy v lidské velikosti ani pokrmy podle posledních trendů z luxusních restaurací. Samozřejmé budou i letos soutěže. Předloni o svíčkovou, loni o rajskou, letos kuchařské týmy budou vařit o nejlepší koprovku. Při velké show každý návštěvník bude mít možnost ochutnat možná až několik desítek variant této klasické české omáčky.

„Letos nově počítáme se soutěžemi v krájení zelí na čas či o nejlepší sekanou,“ láká pořadatel František Croitor.

Na kuchařskou podívanou, která je současně mistrovstvím České republiky v oboru kuchař a cukrář, přijede řada známých odborníků a zástupců nejprestižnějších hotelů a restaurací, a to nejen z Česka.

„Bude se rovněž soutěžit v časově limitovaných dovednostech, které ukáží zručnost a umění přihlášených,“ říká Croitor.

Pořadatelé vyzývají východočeské firmy, aby se na celodenní show přihlásily a přijely propagovat své výrobky. „Můžete své výrobky předložit příchozím k prodeji,“ nabízí jim pořadatelé (více naleznete zde).